Skip to main content

Educatie en communicatie ruimte-aeronomie

Wetenschappers van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Ruimte-Aeronomie (BIRA) leveren educatieve diensten aan hogescholen of universiteiten, en doen aan wetenschapscommunicatie naar een algemeen publiek. Zij organiseren o.m. tentoonstellingen en opendeurdagen, geven publieke voordrachten, schrijven artikels voor het grote publiek en houden jullie op de hoogte via sociale media van hun meest recente atmosfeeronderzoeksbelevenissen.

Voor de duur van de lockdown, als gevolg van de verspreiding van het COVID-19 delen we de kleine dingen die onze dagen opfleuren in onze nieuwe leven- en werkroutines.
Voor de Internationale Dag van Vrouwen en Meisjes in de Wetenschappen (11 februari) delen enkele van onze vrouwelijke onderzoekers hun ervaringen met wetenschap.
Prettige feestdagen!
Het publiek kan niet alleen de belangrijkste zalen van het Koninklijk Paleis bezoeken, maar ook de verschillende tentoonstellingen ontdekken met als thema Wetenschap en cultuur in het Paleis.
Elke zomer wordt het Wolvendaelpark dicht bij het BIRA omgevormd tot een universum op zich. Mensen, gezinnen, iedereen kan zijn tent meenemen en er de nacht doorbrengen.