Skip to main content

Ondersteunende diensten

Open science logo
In lijn met de Open Science-beweging past het documentatiecentrum de institutionele Data Repository en publicatie repository aan.
Het documentatiecentrum engageert zich om de publicaties van het Instituut te digitaliseren en publiek toegankelijk te maken
Het documentatiecentrum engageert zich om de publicaties van het Instituut te digitaliseren en publiek toegankelijk te maken via ORFEO, de Federal Open Access Repository.
De opendeurdagen, editie van 2018
Via een brede waaier aan public outreach activiteiten probeert het BIRA haar kennis en expertise tot bij het grote publiek te brengen.
De opendeurdagen laten de bezoekers toe om antwoorden te vinden op hun vragen
Tijdens het weekend van 29 en 30 oktober 2018 opende het plateau van Ukkel zijn deuren voor het grote publiek.
IT support for the research activities of the institute
Bovenop de standaard IT-diensten biedt het Aeronomie IT-team specifieke ondersteuning voor de onderzoeksactiviteiten van het Instituut.
DOAS op een fiets gemonteerd om te luchtkwaliteit te meten
Lokaliseer vervuiling en bepaal de samenstelling ervan vanop de fiets dankzij de Bike-DOAS-doos, die gemakkelijk en veilig op het bagagerek van elke fiets kan worden gemonteerd.
ALTIUS
In 2022 zou ALTIUS rond de Aarde moeten cirkelenom de hoeveelheid ozon in onze lucht in het oog te houden. Diep verborgen in de ALTIUS-spectrometer zit een elektronische module die de hartslag van dit unieke instrument creƫert.