Skip to main content

Ondersteunende diensten

Server Room BIRA-IASB
Om het continue beheer van de gegevensstromen, de groeiende opslag (gelijk aan meer dan vijf keer de Netflix-catalogus en +10%/jaar) en de datamining (300.000.000 objecten) mogelijk te maken, moet een arsenaal aan technieken en technologieën worden ingezet.
Aurorale boog, vastgelegd hemel-camera
Aurora-onderzoek aan de hand van de polarisatie van het licht met de polarimeter ASPA, gebaseerd op een passief optisch filtersysteem.
Logo EnVision missie
Voor een nieuwe missie naar Venus, EnVision, is de ingenieursafdeling van het BIRA nauw betrokken bij het design van VenSpec-H.
Schermgrootte (telefoon, tablet of desktop)
Het BIRA publiceerde een nieuwe website op www.aeronomie.be met een belangrijke focus op educatie, maar ook op regelmatige berichten over belangrijke bevindingen van onze wetenschaps- en ingenieursteams.
Aantrekkelijke en dynamische presentatiefilm BIRA
BIRA maakte een aantrekkelijke en dynamische presentatiefilm over het werk dat alle onderzoekers en ondersteunende diensten hebben verricht.
Tests voor het ORA-instrument
Digitaliseren van beeldmateriaal dat is geërfd van generaties wetenschappers om zowel het wetenschappelijke als het menselijke erfgoed te vrijwaren tegen verlies of beschadiging.
Wolvendaelpark educatieve activiteiten
Het BIRA biedt tal van educatieve activiteiten aan en neemt ook deel aan evenementen ter bevordering van de wetenschap.
Open science logo
In lijn met de Open Science-beweging past het documentatiecentrum de institutionele Data Repository en publicatie repository aan.
De opendeurdagen, editie van 2018
Via een brede waaier aan public outreach activiteiten probeert het BIRA haar kennis en expertise tot bij het grote publiek te brengen.
De opendeurdagen laten de bezoekers toe om antwoorden te vinden op hun vragen
Tijdens het weekend van 29 en 30 oktober 2018 opende het plateau van Ukkel zijn deuren voor het grote publiek.
IT support for the research activities of the institute
Bovenop de standaard IT-diensten biedt het Aeronomie IT-team specifieke ondersteuning voor de onderzoeksactiviteiten van het Instituut.
DOAS op een fiets gemonteerd om te luchtkwaliteit te meten
Lokaliseer vervuiling en bepaal de samenstelling ervan vanop de fiets dankzij de Bike-DOAS-doos, die gemakkelijk en veilig op het bagagerek van elke fiets kan worden gemonteerd.
ALTIUS
In 2022 zou ALTIUS rond de Aarde moeten cirkelenom de hoeveelheid ozon in onze lucht in het oog te houden. Diep verborgen in de ALTIUS-spectrometer zit een elektronische module die de hartslag van dit unieke instrument creëert.
Het documentatiecentrum engageert zich om de publicaties van het Instituut te digitaliseren en publiek toegankelijk te maken
Het documentatiecentrum engageert zich om de publicaties van het Instituut te digitaliseren en publiek toegankelijk te maken via ORFEO, de Federal Open Access Repository.