Skip to main content

Belgian User Support and Operations Centre

Belvorming in de kookcel in microzwaartekracht
Het Reference mUltiscale Boiling Investigation Experiment onderzoekt de basisverschijnselen van warmteoverdrachtsprocessen bij koken op een verwarmingsoppervlak.
FOAM-C monstercel eenheid
Het B.USOC voerde het Foam Coarsening experiment uit aan boord van het internationaal ruimtestation voor de studie van de hydrodynamische eigenschappen van waterige schuimen in microzwaartekracht.
SpaceX Crew Dragon Japanse H-II Transfer Vehicle-9 bevoorradingsschip Columbus lab
De ASIM payload volgt onweersbuien vanop het internationale ruimtestation, om Transient Luminous Events (TLE), snelle lichtverschijnselen in de bovenste atmosfeer op te vangen.
ESA Astronaut Alexander Gerst
Om het begrip van de korrel-dynamiek te verbeteren werd de Soft Matter Dynamics experimentcontainer geïnstalleerd in het Fluid Science Laboratory, aan boord van het Internationaal Ruimtestation.
B.USOC controlekamer
ASIM zal inzicht geven in de lichtgevende fenomenen die plaatsvinden bij zware onweersbuien (elves, sprites, blue jets en aardse gammaflitsen). Het B.USOC beheert ASIM continu en draagt de gegevens over aan de wetenschappers.
Europees Columbus-ruimtelaboratorium
Het B.USOC heeft het externe platform SOLAR aan boord van het Internationaal Ruimtestation uitgeschakeld, na negen jaar succesvolle operaties