Skip to main content
2020-03-21

In plaats van onze omgeving aan te passen, zijn we vandaag verplicht om onszelf aan te passen. Voor de duur van de lockdown past het koninklijk Belgisch Instituut voor Ruimte-Aeronomie haar slogan aan van "Science between Heaven and Earth" (wetenschap tussen hemel en aarde) naar "Science between Heaven and Home" (wetenschap tussen hemel en thuis). We delen met u de kleine dingen die onze dagen opfleuren in onze nieuwe leven- en werkroutines. Elke dag zullen we hier een nieuw moment aan de collectie toevoegen.

27 maart - Lucie Lamort (Wetenschapscommunicatie)

Paarden

Paarden komen zich samen ontspannen in de “Lockdown Lounge”. Buiten gaan lopen is mijn favoriete moment van de dag geworden. Drie delen stikstof, een deel zuurstof en een vleugje spoorgasaroma's = de beste cocktail die je kunt krijgen!

26 maart - Karolien Lefever (Diensthoofd Communicatie)

Presents

Deze serie gaat om de focus op het positieve. De positieve kant van een crisis, zoals Karolien aangeeft, is vaak hoe gemeenschappen worden gevormd en mensen worden samengebracht (vanop afstand), zelfs al is het maar om een verjaardag te vieren.

Wat mij gelukkig maakt, is te zien hoe mensen voor elkaar zorgen. Ze zijn zo attent voor elkaar. Ze gaan winkelen voor risicopatiënten, ze staan klaar om anderen te helpen, er worden allerlei warme initiatieven opgezet. Mensen maken tijd voor hun familie, voor hun buren... Zelfs van een afstand zijn ze zoveel dichterbij. Dat geeft me een warm gevoel en ik hoop dat veel van die initiatieven in het post-corona-tijdperk zullen worden voortgezet. De foto toont een van de ‘zoete’ cadeautjes die aan de deur zijn gedropt voor mijn corona-verjaardag.

25 maart - Noel Baker (Projectmanager voor Satellietmissies)

PaintingsCat Painting

Meer tijd binnenshuis doorbrengen (en misschien helpt het zonnige weer ook wel) is een kans om onze creativiteit de delen van het leven te laten opvullen die normaal gereserveerd zijn voor het 'druk zijn'. Noel Baker, projectmanager voor bepaalde satellietmissies van het BIRA, heeft haar eigen manier gevonden om haar dagen in te kleuren:

Zelfisolatie heeft me extra tijd gegeven om aan andere passies te werken, waaronder schilderen. Als extraatje heb ik mijn schilderijen aan de muur hangen waar ze zichtbaar zijn voor collega's tijdens videogesprekken, wat ook een glimlach op het gezicht van anderen brengt!

24 maart - Tijl Verhoelst (Wetenschapper Atmosfeercompositie)

De jongste generatie leert over wetenschap

Deskundige beoordeling van NO2-niveaus tijdens de lockdown.

Tijl krijgt hulp vanuit onverwachte hoek terwijl hij de niveaus stikstofdioxide (een vervuilende stof) over Europa bestudeert.

21 maart - Eddy Neefs (Hoofd Engineering)

Unmatched Socks for World Down Syndrome Day

Afgelopen zaterdag betuigde Eddy zijn steun voor Wereld Downsyndroomdag door het dragen van twee verschillende sokken.

Misschien is het vreemd dat ik een foto wil delen van... mijn voeten vandaag. Maar je weet waarschijnlijk wel dat het Wereld Downsyndroomdag is. Als basketbaltrainer van veel kinderen en jongeren met het Downsyndroom, weet ik hoe moeilijk het voor hen, en voor andere mensen met een mentale beperking, is om te begrijpen wat er tegenwoordig gebeurt. Daarom stuur ik mijn liefde en steun naar alle mensen met een mentale beperking en aan hun ouders.

News image 1
News image legend 1
Wat maakt jou gelukkig tijdens de lockdown?